Y oga Ayurveda weekenden

Yoga & Ayurveda weekenden op Helios

12-14 augustus
23-25 september

Een heerlijk verwenweekend, even helemaal tot rust komen in de prachtige natuur van de Veluwe. Heerlijk en puur ayurvedisch eten. En lekkere verfrissende yoga sessies in de vroege morgen en aan het eind van de middag. We zullen de avonden afsluiten met een groepsmeditatie en wat oefeningen.

Op zondag is er de mogelijkheid om mee te doen met de Ayurvedische kookworkshop. Schrijf je wel tijdig in, er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor degene die niet meedoen met de workshop zijn er genoeg andere leuke dingen te doen. Deze Kookworkshop is op Inschrijving en kost 25 euro extra.

Vrijheid blijheid
We hebben een vol programma, voel je vrij om daaruit te kiezen wat jij prettig vindt, niks is verplicht. Ga je liever lekker wandelen dan de lezing bijwonen, prima. Er zal een extra yogasessie gehouden worden en er is de mogelijkheid een heerlijke schoonheidsbehandeling te ondergaan met de natuurlijke producten van Dr. Hauschka. Of wat dacht je van een Ayurvedische massage?
Deze heerlijkheden kun je natuurlijk ook op zaterdag ondergaan. Natuurliefhebbers kunnen heerlijk wandelen in de omgeving.

Ashtanga Vinyasa Yoga
De yogasessies zullen bestaan uit op Ashtanga Yoga gebaseerde lessen. Dit is een redelijk intensieve yogavorm. Enige ervaring met yoga en/of lichamelijke conditie is dan ook een vereiste. Ashtanga Vinyasa Yoga bestaat uit dynamische series die op de de flow van de adem achter elkaar worden uitgevoerd. Door de intensiteit wordt het lichaam flink opgewarmd waardoor het ontgiftingsproces op gang wordt gebracht. De warmte zorgt er tegelijkertijd voor dat het lichaam gaat buigen. Zelfs ijzer buigt als het heet wordt. Anderzijds zorgt het ‘spirituele’ vuur ervoor dat illusies verbranden. Door de focus op de adem te richten ontstaat er een 90 minuten durende meditatie. Meditatie door beweging.

Ayurveda Het Ayurveda Programma loopt gelijk op met het Yoga Programma. Ayurveda en Yoga horen bij elkaar. Je krijgt bij aanvang van het weekend een lijstje met stappen die je doorloopt als je wakker wordt in de ochtend tegelijk met allerlei spulletjes die daar bij horen: Ayurvedisch tandpoeder, Ayurvedische olie om je lichaam mee in te masseren en speciale olie om je lichaam dagelijks licht mee te masseren. Al deze elementen komen uit de dagelijkse routine die in de Ayurvedische natuurgeneeskunde belangrijk is om je lichaam gezond en fit te houden. Tesamen met Yoga oefeningen is dit de ideale combinatie.

In de korte lezing zal er dieper worden ingegaan op de achtergronden van de Ayurveda.

Op zondag is er een Ayurvedische Kookworkshop waar je zelf een heerlijke vegetarische maaltijd leert bereiden volgens de Ayurvedische principes en leert koken met de 5 elementen.

Kosten € 295,- inclusief volpension, Ayurveda Goodiebag en fijne Yogamat

Het weekend wordt geleid door Olivier Soffer, yogadocent met een eigen yogaschool in Amsterdam en Jacqueline Snelder, Ayurvedisch practicioner.

Programma:
Vrijdag 20:00 kennismaking & introductie 21:00 meditatie
Zaterdag 08:00 yoga 09:45 Ayurvedisch ontbijt 11:00 yogafilosofie talk 14:00 Ayurvedische lunch 16:00 Ayurveda talk 18:00 yoga 20:00 Ayurvedisch diner 21:30 Meditatie & oefeningen
Zondag 08:00 yoga 09:45 Ayurvedisch ontbijt 11:00 Ayurvedische kookworkshop* 12:00 Optionele yogasessie 14:00 Ayurvedische lunch 16:00 vertrek

  • Deze Kookworkshop is op Inschrijving en kost 25 euro extra (beperkt aantal plaatsen).

Over Olivier Sebastiaan Soffer
Gezondheid Bewegen is belangrijk voor de mens. De meesten van ons zitten meer dan acht uur per dag. Op kantoor, op de bank voor de televisie of in de kroeg :-)) Sporten dus. Jaar in jaar uit ging ik braaf naar de sportschool voor mijn uurtje fitness. Twee soms drie keer per week. Maar altijd met tegenzin. Waarom ik toch ging? Na de training voelde ik me goed.

Yoga
Tot ik yoga ging doen. Klassiek hatha yoga en Poweryoga. En toen veranderde er iets. Ineens had ik zin om naar de sportschool te gaan, ik ging yoga doen! Wat was dan het grote verschil? De spirituele verdieping. De practice is keer op keer een uitdaging, een avontuur. Zowel lichamelijk als geestelijk. Yoga is nooit saai. Door yoga voel je je niet alleen lichamelijk goed, je concentratie wordt beter, je wordt blijer en flexibeler in je denken. En misschien wel het belangrijkste verschil, je wordt rustig in je hoofd. Stil. Het denken stopt, heel even, soms iets langer. In die stilte daar is de waarheid.

Verbinding
Dus hoe heerlijk kan het zijn. Je maakt je lichaam sterker en soepeler en je denken wordt frisser en rustiger waardoor je leven echter wordt.. En dus leuker. En dan is het ook nog eens heerlijk om te doen. Kortom: De vebinding van lichaam en geest. Van prakriti en purusha.

Jacqueline Snelder
Jacqueline heeft zich tijdens meerdere reizen naar India verdiept in Ayur-Veda, Tantra en Advaita Vedanta. Zij is opgeleid tot Neohypnotherapeute (Innerlijk Kindwerk, lichaamswerk en familieopstellingen) aan de School voor Body en Soul de Marckhoeve. Na haar training als Ayurvedisch Massage therapeut bij Robert Persaud in Nijmegen voltooide zij haar 4-jarige opleiding tot Ayurvedisch practitioner aan de www.ayurvedicstudies.nl. Verder volgt zij nog steeds verdiepingscursussen in Ayurveda en Tantra bij bekende leraren in binnen- en buitenland.Agenda
 Meer >>

Jacqiestweets

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je in voor de
Jiva Nieuwsbrief >>

Gastenboek
Lees het gastenboek van Jiva, of schrijf zelf een reactie >>

Recente artikelen: