K ookcursussen en workshops

Ayurvedisch koken is mijn grote passie, het was mijn eerste kennismaking met Ayurveda en ik leerde het van mijn Indiase vriendin Niva die me met veel enthousiasme allerlei recepten bijbracht, wat resulteerde in een groot aantal kookochtenden in mijn eigen keuken.
Al gauw bleek dit een geweldig plan en kookten we, inmiddels al met zijn 3en, de hele ochtend heerlijke recepten om vervolgens om 1 uur middags een paar gasten uit te nodigen die kwamen eten.
Van hieruit ben ik me gaan verdiepen in de Ayurvedische voeding omdat ik wilde begrijpen waarom zo een uitgebalanceerde maaltijd zonder vlees of vleesvervangers nu zo een heerlijk voldaan gevoel gaf en zo goed verteerbaar bleek. Ik volgde een jaaropleiding tot Ayurvedisch voedingstherapeut en leerde nog veel meer koken van een Indiase artse Dr. Alaknanda Rao.

Ayurvedisch koken betekent voor mij in contact zijn met al het goede van de aarde, verse biologische producten verwerken op simpele maar van oudsher beproefde manieren, zelf kruidenmengsels maken, chapati’s maken, chutneys maken… indiaas koken is een feest van kleur, geur en inspiratie.

Kookcursussen geef ik op maat en op afspraak. Lijkt het je wat om met een groepje mensen eens Ayurvedisch te leren koken, dan kun je me daarvoor bellen en maken we een afspraak. Er zijn verschillende locaties in Nederland waar ik gebruik kan maken van een goede keuken en lesruimte, zodat niemand ver hoeft te reizen.

Je kan afspreken voor verschillende thema’s en cursussen op het gebied van koken. Bij elke kookdag of cursus hoort een syllabus met recepten en achtergrondinformatie.

De kookdagen zijn altijd zodanig opgebouwd dat er eerst een stukje theorie volgt, daarna gaan we aan de slag en de dag wordt afgesloten door gezellig samen te eten.

Algemene informatie Kookdagen en cursussen op maat
Duur van een kookdag is altijd van 11 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags.
Kosten per dag zijn 75 euro per kookdag per deelnemer incl. kosten inkoop en syllabus.
Minimaal 4 deelnemers per kookdag en kookcursus.

Thema’s

  • Ayurvedisch koken, 5 basisgerechten en het maken van ghee en panir
  • Ayurvedisch koken, je overgewicht op een slimme manier te lijf!
  • Ayurvedisch koken met en voor kinderen
  • Ayurvedisch/Indiase keuken, een Culinaire kookworkshop.

Nieuw data voor 2011 zijn in de planning.Agenda
 Meer >>

Jacqiestweets

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je in voor de
Jiva Nieuwsbrief >>

Gastenboek
Lees het gastenboek van Jiva, of schrijf zelf een reactie >>

Recente artikelen: