A yurvedische Massagetherapie (Abhyanga)

Ayurvedische massage is een belangrijk onderdeel van de Indiase natuurgeneeskunde. Het bevordert de stroming in het lichaam en de stroming van Prana, de vitale kracht en zuurstof in het lichaam. Hierdoor kan het lichaam en al zijn cellen zich beter vernieuwen en reinigen.

Tijdens deze massage word je gemasseerd met warme kruidenoliën, die speciaal zijn afgestemd op jouw behoefte. De massage heeft vele voordelen; je komt emotioneel meer in balans, je voelt je meer geaard en het is heel goed voor je huid. Een massage maakt het lichaam soepeler en krachtiger, waardoor je je lekkerder in je lijf voelt.

In de Indiase traditie worden kinderen al vanaf de geboorte gemasseerd. Ook tijdens de zwangerschap en vlak na de bevalling is deze oliemassage erg belangrijk. Het bevordert het herstel na een bevalling en het helpt problemen als bekkeninstabiliteit te voorkomen en te verlichten.

Duur
Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen: kinderen, ouderen en iedereen er tussenin.
De duur van de massage is individueel verschillend. Een complete massage voor volwassenen duurt tussen de 45 en 60 minuten, afhankelijk van de individuele vraag en de bedoeling van de massage.
Voor kinderen is 20 minuten tot een half uurtje vaak al voldoende om meer te ontspannen en het lichaamsbewustzijn te vergroten. Daarom is deze massage ook erg geschikt voor kinderen met problemen van deze tijd, zoals adhd of hoogsensitieve kinderen.

Werkwijze
Ik begin de massagetherapie met een kort intake-gesprek. Daarbij bespreken we eventuele klachten en bekijken we hoeveel massages aan te raden zijn en welke frequentie het beste resultaat geeft. Daarna volgt de massage. Na de massage sluiten we af met een kwartiertje uitrusten en een kopje thee. Dit laatste is erg belangrijk, want een Ayurvedische massage heeft een intense werking. Als je meteen opstaat en snel weer aan je werk gaat, heeft een massage veel minder effect. Zorg dus dat je die dag nog tijd hebt om te rusten, als je een afspraak maakt voor een massage!

*Neem een grote en een kleine handddoek mee!

Kosten massage 70 minuten : 85 euro

*Er is nog geen vergoeding mogelijk.Agenda
 Meer >>

Jacqiestweets

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je in voor de
Jiva Nieuwsbrief >>

Gastenboek
Lees het gastenboek van Jiva, of schrijf zelf een reactie >>

Recente artikelen: