A chtergronden Ayurwellness behandelingen

Vanuit de massageopleiding en verschillende bijscholingsworkshops bij andere Ayurvedische artsen (Thomas Punnen, Dr. Alaknanda Rao) en het Ayurwellness programma geef ik verschillende Ayurvedische behandelingen die op een milde en natuurlijke manier het lichaam reinigen en versterken.

De behandelingen stammen veelal uit de bijzondere traditie in Ayurveda van Pancha Karma, een lange therapeutische reinigingskuur van minimaal 3 weken (!!) waarin de oorzaak van een ziekte wordt aangepakt.

In de Ayurveda hecht men er namelijk groot belang aan om juist de oorzaak van ziekte op te sporen en ziektes juist eerder te voorkomen door goede voeding en juiste leefstijl voor je specifieke constitutie.

Een Pancha karma kuur wordt ook vandaag de dag nog veel gegeven in India. Daar word je begeleid door zeer gespecialiseerde artsen op dit gebied in gerenommeerde kuurcentra, veelal in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala.
Mensen met meer ernstige gezondheidsklachten kunnen hier erg veel baat bij hebben.

Een Ayurwellness behandeling maakt gebruik van de bijzondere kwaliteiten van een aantal van deze Pancha Karma behandelingen om op een milde en weldadige manier je gezondheid te ondersteunen en te verzorgen.

Jezelf laten verwennen is goed op zijn tijd: verzorging van de huid, gezichtsmassage, Shirodhara geven ons de kans om diep in onszelf te verzinken en onze zintuigen een moment rust te gunnen.

Ayurveda kent veel waarde toe aan dit tot rust brengen van de zintuigen. Het leidt tot rust in de geest en zo tot meer schoonheid en gezondheid.

De Ayurwellness behandelingen geef ik voornamelijk in de kuurweken op Helioscentrum en bij Drostes Boerderijlodges.
Voor de data en locatie van deze weken zie Agenda.

In de Indian Shop is een introductieboekje te koop over Ayurwellness, geschreven door Coen van der Kroon. Hierin staat erg veel informatie over de werking van de Ayurwellness-behandelingen. Ook lees je vele tips om thuis zelf met Ayurveda aan de slag te gaan.Agenda
 Meer >>

Jacqiestweets

Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je in voor de
Jiva Nieuwsbrief >>

Gastenboek
Lees het gastenboek van Jiva, of schrijf zelf een reactie >>

Recente artikelen: